Ga naar hoofdinhoud

mr M.R. Meijer

mr M.R. Meijer - Meijer Notarissen
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 06meijer@meijernotarissen.nlVolg mij op LinkedIn

Opleiding

Geboren Amsterdammer die tussen 1977 en 1983 notarieel recht studeerde te Leiden waarna hij snel naar Amsterdam terugkeerde om daar in het notariaat te gaan werken. Werd in 1992 tot notaris benoemd. In 2011 volgde hij de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie.

Rechtsgebieden

Aangezien Maarten R. Meijer het principe aanhangt dat de notaris de huisarts onder de juristen is, worden door hem de klassieke rechtsgebieden uitgeoefend: onroerend goed, personen- en familierecht en vennootschapsrecht.

Nevenactiviteiten

Bekleedt een aantal bestuursfuncties zowel binnen als buiten het notariaat, waarvan zijn functie als Vice President van de Commission des Affaires Européens van l’Union Internationale du Notariat vermeldenswaard is, omdat hij daardoor “all over the civil law world” notarissen kent.

Verder is hij bestuurslid van een aantal stichtingen, zoals op cultureel gebied Stichting Vrienden van Felix Meritis en Stichting Bibliotheca Philosophica Hermetica. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Geef om Cultuur.

Op charitatief gebied is hij voorzitter van de Kattendijke/ Drucker Stichting, bestuurslid van de Stichting tot Voortzetting van het Departement Amsterdam van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen en van de Stichting De Helpende Zon. Op medisch gebied is hij lid van de Raad van Advies Patiëntenvereniging NSvG en Lid van het College van Commissarissen van Willen Is Kunnen.

Heeft als liefhebberij geschiedenis in het algemeen en die van Amsterdam en het voormalige oostblok in het bijzonder. Voorts is hij een actief wandelaar, het Pieterpad, Grenslandpad en Deltapad zijn al gelopen, thans is het Hollands Kustpad aan de beurt. Beheerst naast Engels, ook Frans, Spaans en Duits in woord en geschrift.