Ga naar hoofdinhoud

Ondernemingsrecht

Oprichten van een NV

Wilt u als ondernemer met een groot bedrijf naar de beurs gaan? Dan is het oprichten van een NV een interessante optie. Bij de oprichting van een Naamloze Vennootschap worden aandelen uitgegeven aan de oprichter(s) of aan anderen die geld of goederen inbrengen. De NV kan slechts worden opgericht bij notariële akte.

Net als bij een besloten vennootschap (BV) is een NV een vennootschap waarvan het kapitaal is verdeeld in aandelen. Bij het vastleggen van de statuten in de oprichtingsakte is Meijer Notarissen u graag van dienst.

Neem contact op
Ondernemingsrecht - Meijer Notarissen

Minimaal kapitaal

Bij de oprichting van een NV dient een minimum kapitaal van 45.000 euro in de vennootschap te worden gestort. Dit bedrag mag ook in natura zijn. U kunt hierbij denken aan de inbreng van een hele onderneming of goederen als auto’s en computers.

De statuten van een NV

Wanneer het vereiste kapitaal is gestort, dan leggen onze notarissen de statuten van de NV voor u vast in de oprichtingsakte. In de statuten worden diverse zaken opgenomen. Bijvoorbeeld tot welk bedrag de vennootschap aandelen kan uitgeven en de wijze van benoeming en ontslag van bestuurders en commissarissen. Tevens worden de bevoegdheden van de diverse organen, de manier waarop zij vergaderen en de overdracht van aandelen vermeld in de statuten van de NV.

Inschrijving NV in het handelsregister

Om persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurders te voorkomen, dient de NV tenslotte te worden ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook deze inschrijving wordt nauwkeurig door Meijer Notarissen begeleid.

Besluit u een Naamloze Vennootschap (NV) op te richten? Meijer Notarissen staat u graag bij met vakkundig advies! Maak een afspraak om de situatie van uw onderneming met een van onze notarissen te bespreken.

Afdeling medewerkers

mr C. Hagendijk - Meijer Notarissen
mr C. Hagendijk
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 04
mr M.R. Meijer - Meijer Notarissen
mr M.R. Meijer
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 06
mr J. Borren - Meijer Notarissen
mr J. Borren
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht
mr I.C.M. Kroon - Meijer Notarissen
mr I.C.M. Kroon
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 20
mr F.M. Jansen
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 63
mr J.S.A. Groen - Meijer Notarissen
mr J.S.A. Groen
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 61
E.E. Bijl
Algemeen medewerkerOndernemingsrecht+31 (0)20-531 70 64
L. Sijmons-Tuin
Algemeen medewerkerOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 26