Ga naar hoofdinhoud

Ondernemingsrecht

Uitgifte van aandelen

Wanneer u samen met één of meerdere zakenpartners een vennootschap opricht, moeten er aandelen worden uitgegeven. Deze kunnen worden uitgegeven aan de oprichter(s) van de vennootschap of aan anderen die geld of goederen in de vennootschap inbrengen. De uitgifte van aandelen bij de oprichting wordt geregeld in de oprichtingsakte van de vennootschap. Dat is altijd een notariële akte. In dat geval is voor de uitgifte van aandelen geen afzonderlijke akte nodig.

Als de vennootschap al bestaat, dan is voor de uitgifte van nieuwe aandelen wel een afzonderlijke notariële akte vereist. De vennootschap die de aandelen uitgeeft en de personen aan wie de aandelen worden uitgegeven, zijn allen partij in de akte en dienen deze dus allemaal te ondertekenen. De uitgifte van de aandelen moet worden opgenomen in het aandeelhoudersregister. Met haar kennis en expertise maakt Meijer Notarissen deze registratie graag voor uw vennootschap in orde.

Neem contact op
Ondernemingsrecht - Meijer Notarissen

De akte van uitgifte

De akte van uitgifte beschrijft het aantal en het soort uit te geven aandelen en bevat de naam- en adresgegevens van de vennootschap en van de rechtspersonen/natuurlijke personen aan wie de aandelen worden uitgegeven. Als de notaris al deze gegevens heeft gecontroleerd, wordt de akte van uitgifte ondertekend door u en de personen aan wie de aandelen worden uitgegeven.

Rechtszekerheid

Door Meijer Notarissen te raadplegen, bent u ervan verzekerd dat aan de statutaire en wettelijke formaliteiten wordt voldaan. Onze notarissen onderzoeken de afspraken tussen de betrokken partijen en of degene die de aandelen levert daartoe is bevoegd.

Meijer Notarissen begeleidt aandeelhouders bij het uitgeven van nieuwe aandelen. Maak een afspraak om uw persoonlijke situatie met een van onze notarissen door te nemen.

Afdeling medewerkers

mr C. Hagendijk - Meijer Notarissen
mr C. Hagendijk
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 04
mr M.R. Meijer - Meijer Notarissen
mr M.R. Meijer
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 06
mr J. Borren - Meijer Notarissen
mr J. Borren
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht
mr I.C.M. Kroon - Meijer Notarissen
mr I.C.M. Kroon
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 20
mr F.M. Jansen
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 63
mr J.S.A. Groen - Meijer Notarissen
mr J.S.A. Groen
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 61
E.E. Bijl
Algemeen medewerkerOndernemingsrecht+31 (0)20-531 70 64
L. Sijmons-Tuin
Algemeen medewerkerOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 26