Ga naar hoofdinhoud

Onroerend goed

Hypotheek passeren

Wanneer u een nieuwe woning of een nieuw bedrijfspand koopt, is het in de meeste gevallen noodzakelijk om een hypotheek af te sluiten. De notaris maakt hiervoor een hypotheekakte op en is de enige partij die dit conform de wet mag doen. In de hypotheekakte staat onder meer dat uw huis of bedrijfspand het onderpand is voor de lening die u bij de bank afsluit, evenals de andere overeenkomsten tussen u en de geldverstrekker.

Met passeren wordt de formele handeling bedoeld, waarbij de hypotheekakte door beide partijen, de notaris en eventuele getuigen wordt ondertekend. Wanneer u vastgoed aankoopt, bent u verplicht om twee keer een bezoek te brengen aan de notaris. U moet eenmaal naar de notaris om de hypotheekakte te tekenen en eenmaal om de eigendomsakte te tekenen.

Neem contact op
Onroerend goed - Meijer Notarissen

Het vastleggen van afspraken

In de hypotheekakte wordt aan de bank zekerheid (of hypotheek) verleend op uw onroerend goed. Tevens worden in die akte veelal afspraken met betrekking tot de hypothecaire lening vastgelegd. Als er een levensverzekering wordt gesloten welke is gekoppeld aan de hypotheek, kan Meijer Notarissen u voorlichten over de juiste wijze van afsluiten van die polis, zodat fiscaal een optimaal resultaat wordt bereikt.

Hypotheekakte ondertekenen

Onze notarissen stellen voor u de hypotheekakte op, controleren de eigendomssituatie, de bevoegdheid van de hypotheekgever, verzorgen de benodigde toestemming(en), regelen het financieel verkeer en schrijven de ondertekende akte in bij het Kadaster. Uiteraard stemmen zij alles met u af, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Verder zorgen zij ervoor dat de bank de stukken krijgt waaruit de geldige vestiging blijkt en regelen zij het schrappen van eventuele oude hypotheken.

Bent u ook voornemens om een huis of bedrijfspand te kopen? Meijer Notarissen staat u graag bij met vakkundig advies! Maak een afspraak om uw persoonlijke situatie met een van onze notarissen te bespreken.

Afdeling medewerkers

mr C. Hagendijk - Meijer Notarissen
mr C. Hagendijk
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 04
mr M.R. Meijer - Meijer Notarissen
mr M.R. Meijer
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 06
mr J. Borren - Meijer Notarissen
mr J. Borren
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht
mr B. van Loenen-van Jaarsveld - Meijer Notarissen
mr B. van Loenen- van Jaarsveld
Toegevoegd notarisOnroerend goed+31 (0)20 - 53 170 35
C.C. van der Bijl
Algemeen medewerkerOnroerend goed+31 (0)20-531 70 31
M.G.M. Bras
Algemeen medewerkerOnroerend goed+31 (0)20-531 70 33