Ga naar hoofdinhoud

Personen- en Familierecht

Estate planning

Tijdens uw leven heeft u wellicht vermogen opgebouwd. Bijvoorbeeld een woning, een tweede huis in het buitenland, een bedrijf of een aandelenportefeuille. Vanzelfsprekend vindt u het belangrijk dat uw zorgvuldig opgebouwde vermogen na uw overlijden juridisch en fiscaal zo gunstig mogelijk aan uw erfgenamen wordt overgedragen.

Estate is de Engelse term voor nalatenschap en estate planning is een fenomeen dat uit de Verenigde Staten is overgewaaid. Het gaat verder dan slechts het opstellen van uw testament. Estate planning omvat namelijk het complete plannen van ieder aspect dat aan uw nalatenschap is gelieerd. Estate planning heeft tot doel een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. Iedereen die een erfenis ontvangt, moet hierover namelijk erfbelasting betalen. De percentages variëren van tien procent tot maar liefst veertig procent.

Neem contact op
Personen- en Familierecht - Meijer Notarissen

Belastingvoordeel

Bij estate planning stellen onze notarissen een persoonlijk plan voor u op. Dit heeft tot voordeel dat belasting wordt bespaard voor uw erfgenamen. Dit kan op diverse manieren. Zo dient er een goed testament te zijn opgesteld. Ook is het van invloed of u gehuwd bent of niet. Tevens zijn de juiste huwelijksvoorwaarden van belang. Wanneer u tijdig begint met het doen van schenkingen, kan dat minimaal tien procent belastingvoordeel opleveren. Kortom: het is cruciaal dat het testament en gesloten overeenkomsten zorgvuldig zijn doordacht, op basis van gedegen juridische en fiscale kennis.

Inzicht in uw persoonlijke situatie

Meijer Notarissen adviseert u graag over estate planning, zodat uw erfgenamen na uw overlijden niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Inzicht in uw persoonlijke situatie is noodzakelijk voor een goed advies. De ervaring leert dat veel personen in het verleden ooit een testament of huwelijksvoorwaarden hebben opgemaakt. Het is verstandig om onder de loep te nemen of deze wel up to date zijn met de huidige maatstaven. Er is qua wetgeving immers veel veranderd. Indien dit nodig is, kunnen onze notarissen in overleg met u uw testament of huwelijksvoorwaarden wijzigen. Ook de samenstelling van de familie, een overzicht van de bezittingen en eventuele schulden, pensioenaanspraken en levensverzekeringen, zijn essentiële informatie om tot een goed advies te komen.

Wilt u uw vermogen op een zo gunstig mogelijke manier overdragen aan uw nabestaanden? Meijer Notarissen adviseert u graag! Maak een afspraak om uw persoonlijke situatie met een van onze notarissen door te nemen.

Afdeling medewerkers

mr C. Hagendijk - Meijer Notarissen
mr C. Hagendijk
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 04
mr M.R. Meijer - Meijer Notarissen
mr M.R. Meijer
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 06
mr J. Borren - Meijer Notarissen
mr J. Borren
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht
D.G. Meijer
Algemeen medewerkerPersonen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 25