Ga naar hoofdinhoud

Ondernemingsrecht

Uw vennootschappelijke zaken op orde

Meijer Notarissen adviseert en begeleidt zowel Nederlandse als buitenlandse cliënten op het gebied van ondernemen. Een bedrijf voeren kan op vele manieren. Alleen of met een zakelijke partner, met of zonder personeel, als eenmanszaak, B.V. of N.V. Welke vorm past het beste bij u? Deze keuze en de begeleiding daarbij vraagt om maatwerk. Onze (kandidaat)notarissen en notariële medewerkers denken op vakkundige en persoonlijke wijze met u mee en maken voor u de juiste juridische vertaalslag. Van eenvoudige stichtingen tot complexe B.V. structuren.

Oprichten B.V.

Een Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (B.V.) is een zelfstandige rechtspersoon, zowel geschikt voor ondernemingen met maar één aandeelhouder en één bestuurder, als voor ondernemingen met diverse aandeelhouders en meerdere bestuurders.

Meer informatie

Oprichten N.V.

Net als bij een besloten vennootschap (BV) is een NV een vennootschap waarvan het kapitaal is verdeeld in aandelen. Het verschil tussen beide rechtsvormen is dat bij een BV de aandelen alleen via de notaris overdraagbaar zijn.

Meer informatie

Oprichten Stichting

Wanneer u samen met andere personen een maatschappelijk doel nastreeft en u hiervoor een vermogen beschikbaar heeft, dan kunt u als rechtsvorm een stichting oprichten.

Meer informatie

Oprichten Vereniging

Een vereniging heeft leden met dezelfde hobby, levensbeschouwing of politieke overtuiging. Wilt u samen sporten of muziek maken? Of wilt u met anderen samenwerken om een winkelgebied te verbeteren? Bij een dergelijk gezamenlijk doel kunt u kiezen voor de vereniging als rechtsvorm.

Meer informatie

Uitgifte aandelen

De uitgifte van aandelen bij de oprichting wordt geregeld in de oprichtingsakte van de vennootschap. Dat is altijd een notariële akte. In dat geval is voor de uitgifte van aandelen geen afzonderlijke akte nodig.

Meer informatie

Overdracht aandelen

Het kapitaal van een vennootschap is verdeeld in aandelen. Een levering van aandelen, in de volksmond aandelenoverdracht, bij een BV of NV vindt plaats via een notariële akte. In deze akte worden de gegevens opgenomen van de verkoper, de koper en de vennootschap.

Meer informatie

Verpanding aandelen

Door het verpanden van aandelen geeft u een zogenaamd ‘pandrecht’ aan een kredietverlenende partij. Hiervoor dienen diverse formaliteiten goed te worden geregeld.

Meer informatie

Afdeling medewerkers

mr C. Hagendijk - Meijer Notarissen
mr C. Hagendijk
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 04
mr M.R. Meijer - Meijer Notarissen
mr M.R. Meijer
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 06
mr J. Borren - Meijer Notarissen
mr J. Borren
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht
mr I.C.M. Kroon - Meijer Notarissen
mr I.C.M. Kroon
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 20
mr F.M. Jansen
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 63
mr J.S.A. Groen - Meijer Notarissen
mr J.S.A. Groen
Kandidaat-notarisOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 61
E.E. Bijl
Algemeen medewerkerOndernemingsrecht+31 (0)20-531 70 64
L. Sijmons-Tuin
Algemeen medewerkerOndernemingsrecht+31 (0)20 - 53 170 26