Ga naar hoofdinhoud

Personen- en Familierecht

De notaris voor al uw familiezaken

Meijer Notarissen is gespecialiseerd in nationaal en internationaal personen- en familierecht. De sectie voor alles wat geregeld moet worden binnen een familie en tussen vrienden. Samenwonen, trouwen, scheiden en ook overlijden hebben naast emotionele ook juridische en financiële gevolgen. Daaruit vloeien tal van werkzaamheden voort die vanwege de rechtszekerheid of vanwege de specifieke deskundigheid door de notaris dienen te worden verricht.

Huwelijksvoorwaarden

Met huwelijksvoorwaarden kunt u zelf bepalen welke bezittingen en schulden van u samen zijn en welke persoonlijk. Bezittingen die tijdens uw huwelijk ontstaan, kunnen zo toch van u blijven.

Meer informatie

Samenlevingscontract

In tegenstelling tot gehuwden en geregistreerde partners, regelt de wet voor samenwonenden weinig tot niets. Het vastleggen van uw afspraken wordt een samenlevingscontract of samenlevingsovereenkomst genoemd.

Meer informatie

Partnerschapsvoorwaarden

U besluit een geregistreerd partnerschap met elkaar aan te gaan. Aan deze vreugdevolle gebeurtenis is tevens een zakelijke kant verbonden. U gaat namelijk samen een verbintenis aan. Het is goed om hier bij stil te staan.

Meer informatie

Gezag en Voogdij

Wanneer u samen een kind krijgt, is dat een bijzonder mooi moment in uw leven. Ondanks het feit dat u niet direct aan allerlei zakelijke aangelegenheden denkt, is het toch verstandig om u af te vragen of u alles goed hebt geregeld.

Meer informatie

Testament

 Er zijn veel mensen die zelf willen bepalen aan wie zij hun geld en spullen willen nalaten. Daarvoor is een testament bedoeld. Dit is een notariële akte waarin u aangeeft wat u wilt dat er bij uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren.

Meer informatie

Boedelbehandeling

Rondom het overlijden, de begrafenis en crematie spelen emoties een grote rol. Ook tijdens het rouwproces na het overlijden zijn emoties vaak bepalend bij het denken en handelen. Dan is het goed als de nalatenschap/erfenis vooraf goed staat omschreven en is verdeeld volgens de wensen van de overledene.

Meer informatie

Estate planning

Estate planning omvat het complete plannen van ieder aspect dat aan uw nalatenschap is gelieerd. Estate planning heeft tot doel een opgebouwd vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen.

Meer informatie

Erfrecht

Wanneer u wordt gevraagd om een zogeheten ‘verklaring van erfrecht’ is de tussenkomst van een notaris vereist. Op zo’n moment is het goed als de nalatenschap/erfenis vooraf goed beschreven (en verdeeld) is volgens de wensen van de overledene.

Meer informatie

Afdeling medewerkers

mr C. Hagendijk - Meijer Notarissen
mr C. Hagendijk
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 04
mr M.R. Meijer - Meijer Notarissen
mr M.R. Meijer
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 06
mr J. Borren - Meijer Notarissen
mr J. Borren
NotarisOndernemingsrecht, Onroerend goed, Personen- en Familierecht
D.G. Meijer
Algemeen medewerkerPersonen- en Familierecht+31 (0)20 - 53 170 25